Άρθρα ιστορικού περιεχομένου για τις Συνομόσπονδες Πολιτείες της Αμερικής (C.S.A. 1861-1865) που δημοσιεύονται στο ιστολόγιό μου Κόκκινος Ουρανός


Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

ΗΠΑ: Kόντρα σε κάθε πολιτική ορθότητα, εκατοντάδες παρέλασαν ανεμίζοντας τη σημαία των Νοτίων στο Λέξινγκτον της Βιρτζίνια


Southern Nationalist Network / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Οι υποστηρικτές της Νότιας κληρονομιάς κατέβηκαν στους δρόμους στην ιστορική πόλη της Βιρτζίνια

Η Tonia Moxley γράφει ένα άρθρο (με φωτογραφίες) στο Roanoke.com το οποίο καλύπτει το συλλαλητήριο και την πορεία για τη Νότια κληρονομιά στην ιστορική πόλη του
Λέξινγκτον της Βιρτζίνια, η οποία είχε τεράστια επιτυχία.

Γράφει η Moxley:
«Περίπου 300 λάτρεις της συνομόσπονδης σημαίας βάδισαν το Σάββατο το πρωί στην κεντρική οδό του Λέξινγκτον να να γιορτάσουν την εορτή της Βιρτζίνια των στρατηγών Lee-Jackson και για να διαμαρτυρηθούν για μία αντι-νότια ‘πολιτικά ορθή’ απόφαση του Δήμου της ιστορικής πόλης, που απαγορεύει να τοποθετούνται - κατά την εορτή - οι σημαίες της Συνομοσπονδίας στις κολώνες φωτισμού του δήμου».

Οι υποστηρικτές της σημαίας λένε ότι η αστυνομία του Λέξινγκτον εκτιμά ότι ο αριθμός των διαδηλωτών ανέρχεται στους 1.500 και όχι 300 που αναφέρει το άρθρο. Είναι χαρακτηριστικό του αμερικανικού Τύπου να υποβαθμίζει τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν σε τέτοιες ‘μη πολιτικά ορθές’ εκδηλώσεις.

«Εκτός από τους διαδηλωτές ήσαν και πολλοί θεατές, 100 εκ των οποίων συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Οι περισσότεροι κουβαλούσαν ή φορούσαν συνομόσπονδες σημαίες, αλλά στέκονταν κάτω από τις αμερικάνικες σημαίες των ΗΠΑ που είχαν ανεγερθεί από τον Δήμο».

«Ένα πανό κρεμασμένο κατά μήκος του δρόμου διακήρυξε: «Το Λέξινγκτον γιορτάζει την πολυμορφία. Σε ευχαριστώ, Dr. King!» κάνοντας αναφορά στον «επίσημη» εθνική εορτή της Δευτέρας, προς τιμήν του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ».

Και εδώ προσέξτε την αντίθεση. Η διοικούμενη από έναν scalawag ιστορική Νότια πόλη του Λέξινγκτον προωθεί την αμερικανική αυτοκρατορία, τον σοσιαλιστή ηγέτη MLK και την «διαφορετικότητα» (ο πολιτικά ορθός όρος για την αντικατάσταση του λευκού πληθυσμού στις ΗΠΑ), ενώ οι υποστηρικτές της σημαίας του Νότου διαδήλωσαν για τη Νότια κληρονομιά και το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο του λαού του Νότου. Οι αντικρουόμενες ατζέντες δεν θα μπορούσαν να είναι πιο έντονες.

"Για ποια πολυμορφία μιλάνε;" ρώτησε ο Don Saunders από το Greensboro της Βόρειας Καρολίνας και μέλος των Γιων των Συνομόσπονδων Βετεράνων (Sons of Confederate Veterans). "Τι γίνεται με μένα;"

Ο Saunders είπε ότι ήταν ντυμένος με τη στολή στρατιώτη των Νοτίων προς τιμήν ενός προγόνου του, του Lauchlin J. McLean, που πολέμησε για το στρατό της Συνομοσπονδίας το 1864, και συνελήφθη και φυλακίστηκε από τις δυνάμεις της Ένωσης σε μια μάχη κοντά στο Wilmington.

«Δεν τους ζητάμε να έχουν την σημαία να ανεμίζει κάθε ημέρα της εβδομάδας», είπε ο Saunders.

Όμως, ο 30χρόνια ρωτάει γιατί να μην υπάρχει αυτό το Σαββατοκύριακο;

Κατά την εορτή αυτή γιορτάζονται οι γεννήσεις του στρατηγός Ρόμπερτ Λι και του Thomas "Stonewall" Jackson, οι οποίοι γεννήθηκαν τον Ιανουάριο και οι οποίοι έχουν δεσμούς με το Λέξινγκτον και είναι θαμμένοι σε αυτήν την πόλη.

(Σχ. ΚΟ: Ο ατρόμητος «Βράχος» Thomas "Stonewall" Jackson γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1824 στο Clarksburg της Virginia, πέθανε στις 10 Μαΐου του 1863, σε ηλικία 39 ετών, στο Guinea Station της Virginia και θάφτηκε δτο Stonewall Jackson Memorial Cemetery στο Lexington της Virginia. Ένα αφιέρωμα μπορείς να δεις ΕΔΩ.
Ο θρυλικός στρατηγός Robert E. Lee γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1807, στο Stratford Hall της Virginia, πέθανε στις 12 Οκτωβρίου του 1870, στο Lexington της Virginia σε ηλικία 63 ετών και θάφτηκε στο παρεκκλήσι Lee, στο Lexington. Ένα αφιέρωμα μπορείς να δεις ΕΔΩ.)

Ο Carl Singley, από το Mebane της Βόρειας Καρολίνας, ο οποίος είναι και θρησκευτικός λειτουργός σε εκκλησία Μεθοδιστών, αποκάλεσε τον στρατηγό Lee «το τέταρτο μέρος της (Αγίας) Τριάδας. Θα τιμώ αυτόν τον άνθρωπο», είπε.

Ο Singley, που είναι βετεράνος στρατιωτικός ιερέας που υπηρέτησε στο Βιετνάμ και στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, αποκαλεί στους στρατιώτες του Νότου ‘πατριώτες’ που πολέμησαν για να υπερασπιστούν τις εστίες τους και τις κοινότητές τους από τον εισβολέα.
Οι περισσότεροι, λέει ο Singley, δεν πολεμούσαν να διατηρηθεί η δουλεία. Και οι σημερινοί τιμητές τους είναι "χαρούμενοι που δεν υπάρχει δουλεία," λέει.

Ένα και μόνο άτομο του κινήματος Occupy Wall Street στεκόταν στην άλλη πλευρά του δρόμου από όπου περνούσαν εκατοντάδες υποστηρικτές της σημαίας των Νοτίων έχοντας μια μεγάλη φωτογραφία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και - όπως γράφει στο άρθρο της η Moxley – σύγκρινε τους διαδηλωτές με «εκδήλωση της Κου Κλουξ Κλαν» (sic). Αυτό το άτομο, που λέγεται David Compton, φέρεται να υποστηρίζει ανοικτά τη βία κατά των διαδηλωτών με τη σημαία. Οι διαδηλωτές λένε ότι τους απείλησε επανειλημμένα. Θα υπάρξει καμία κυβερνητική έρευνα για αυτό τον άνθρωπο; Δε νομίζω ότι χρειάζεται να ρωτάμε…Φυσικά, αν τα πλακάτ είχαν αντιστραφεί και υπήρχε κάποιο άτομο με μια σημαία των Νοτίων και διαμαρτυρόταν για μία παρέλαση μελών της NAACP (οργάνωσης υπεράσπισης των έγχρωμων) και υποστήριζε τη βία εναντίον τους θα ήταν συλλαμβανόταν αμέσως και οι απειλές του θα γίνονταν πρωτοσέλιδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή είναι η προκατάληψη εναντίον του λαού του Νότου σε αυτήν την κοινωνία.

Σχ. ΚΟ: Σε κόντρα της πολιτικής ορθότητας, πολλοί Νότιοι σήμερα αντιστέκονται στην δια βίας κατάργηση της ιστορίας τους, της κληρονομιάς τους και του πολιτισμού τους και αυτοοργανώνονται σε ομάδες προκειμένου να διαφυλάξουν την παράδοσή τους και να διατηρήσουν την…. «διαφορετικότητά τους» μέσα σε μια αμερικάνικη αυτοκρατορία που τρέχει να υπερασπιστεί κάθε διαφορετικότητα και κάθε παλαβομάρα, αλλά μεθοδικά στιγματίζει τους υπερασπιστές της Νότιας κληρονομίας και της ένδοξης σημαίας τους ως «μισαλλόδοξους» και «ρατσιστές». Μια τέτοια ομάδα είναι και οι Virginia Flaggers, από όπου και οι παραπάνω φωτογραφίες.

ΤΙΜΗ στον στρατηγό "Stonewall" Jackson! ΤΙΜΗ στον στρατηγό Robert E. Lee!
Long Live the Confederacy! Long Live the South!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Σύνδεσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου