Άρθρα ιστορικού περιεχομένου για τις Συνομόσπονδες Πολιτείες της Αμερικής (C.S.A. 1861-1865) που δημοσιεύονται στο ιστολόγιό μου Κόκκινος Ουρανός


Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Είναι σύμβολο «ρατσισμού» η σημαία του Νότου;


ΚΟ: H πολιτική ορθότητα δεν είναι μια κακιά κακομούτσουνη νταντά που θέλει να μας βάλει «πιπέρι στο στόμα». Είναι ένας τύραννος, ένα τέρας, που τρέφεται και μεγαλώνει με το να μας απαγορεύει να λέμε λέξεις και να προβάλλουμε σύμβολα που εκείνη δεν τα «εγκρίνει». Η πολιτική ορθότητα είναι τόσο «αόρατη», όσο και ορατή. Δεν την ξεχωρίζεις εύκολα, αλλά εκείνη βρίσκεται και εκεί και εδώ και παντού. Η πολιτική ορθότητα δεν έχει σύνορα. Ξεκινάει από την άλλη άκρη του Ατλαντικού ή από την «Γηραιά Αλβιόνα» και σε χρόνο ρεκόρ έχει περάσει στα εδάφη μας. Η πολιτική ορθότητα δεν έχει φραγμό, δεν έχει σταματημό και δεν χορταίνει εύκολα. Θα συνεχίσει να τρομοκρατεί και να κατατρώγει τα πάντα στο πέρασμά της μέχρι να επέλθει το ισοπεδωτικό της «όραμα». Και φυσικά, η πολιτική ορθότητα δεν έχει «ευαισθησίες», ούτε «αγάπη». Έχει μόνο μίσος για όσους αρνούνται να υποταχθούν στο όραμά της και στο σχέδιό της. Το οποίο είναι να γίνουμε όλοι πειθαρχημένες άμορφες ανθρωπομάζες, χωρίς μνήμη, παράδοση, ταυτότητα, σύμβολα και - ναι – υπερηφάνεια. [Η μόνη υπερηφάνεια που θα επιτρέψει και μάλιστα θα προβάλει και θα επιβάλλει είναι η γνωστή… “Pride”].  Υπό αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζει ο ΚΟ το θέμα της λυσσαλέας επίθεσης της πολιτικής ορθότητας και των γελοίων υποστηρικτών της κατά της «κακής» και «ρατσιστικής» δήθεν, σημαίας των Νοτίων. Και κάτι τελευταίο όσον αφορά τις σημαίες και τα σύμβολα: Η ώρα που κάθε σημαία (και εννοώ εθνική) θα προκαλεί και θα προσβάλλει τον «άλλον» και θα συμβολίζει τον «εθνικισμό» ή και τον «ρατσισμό» ή και την «μισαλλοδοξία» και άρα πρέπει είτε να «αλλάξει», είτε να εξαφανισθεί», έχει ήδη έρθει. (Υπάρχουν στον ΚΟ τα σχετικά άρθρα) Η αγαπημένη σημαία του Νότου είναι ο πρώτος εύκολος στόχος. Θα ακολουθήσουν και άλλες.  
 
Τι μας έχουν διδάξει: Ότι η συνομόσπονδη σημαία είναι ένα σύμβολο «ρατσισμού» και πρέπει να απαγορευτεί να εμφανίζεται δημόσια.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Όπως όλα τα σύμβολα, η συνομόσπονδη σημαία σημαίνει κάτι διαφορετικό σε διαφορετικούς ανθρώπους. Κατά συνέπεια, της έχει δοθεί λανθασμένη έννοια κατά τη διάρκεια των ετών. Η άποψη ότι είναι ένα σύμβολο «ρατσισμού» ή «μίσους» είναι ένα γελοίο, εξωφρενικό, ψευδές και ιστορικά ανακριβές επιχείρημα.

Υπήρχαν τρεις εθνικές Συνομόσπονδες σημαίες : η First National, η Second National και η Third National. Και οι τρεις αυτές σημαίες εμφανίζονται παντού στις ΗΠΑ και μάλιστα σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού, χωρίς κανένα κλαψούρισμα ή διαμαρτυρία. Γιατί; Επειδή δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιηθεί από κάποιες ομάδες μίσους.

Είναι η συνομόσπονδη Σημαία μάχης (Confederate Battle Flag) που σχεδιάστηκε ειδικά για χρήση στο πεδίο της μάχης, με τον εντυπωσιακό μπλε σταυρό της, τα δεκατρία λευκά αστέρια της και το έντονο κόκκινο φόντο, που έχει προκαλέσει τόσο μεγάλο σάλο. Γιατί; Επειδή, λένε, έχει χρησιμοποιηθεί από "ομάδες μίσους" ("hate groups") (όπως η Κου Κλουξ Κλαν, ή ομάδες Αμερικάνων νεοναζί).

Ο λόγος που αυτές οι ομάδες χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη σημαία προέρχεται από την έλλειψη γνώσης της αυθεντικής Νότιας ιστορίας, καθώς όποιος ξέρει λίγη ιστορία θα γνωρίζει ότι οι στόχοι και τα όνειρα της Συνομοσπονδίας δεν είχαν ως βάση τον ρατσισμό, ή ακόμα και τη δουλεία. Ο σκοπός για τον οποίο πολέμησαν οι Νότιοι,the Southern Cause, όπως λέγεται, ήταν πάντα η τήρηση του αρχικού Συντάγματος των Ιδρυτικών Πατέρων (Founding Fathers) και της ιερής Τζεφερσόνιας υπόσχεσης αυτού του εγγράφου για τα «δικαιώματα των πολιτειών» (‘statesrights’), για μια μικρή αδύναμη κεντρική κυβέρνηση, για την αυτοδιάθεση, και την προσωπική ελευθερία, όλα αυτά τα οποία ο λίμπεραλ Λίνκολν και οι περισσότεροι βόρειοι, μίσησαν και πολέμησαν με λύσσα.

Παρά ταύτα, η κακοποίηση της συνομόσπονδη Σημαίας μάχης, καθώς και η άγνοια γύρω από αυτήν, συνεχίζονται αμείωτες, ενώ η κατάσταση είναι πλέον σοβαρή, καθώς ορισμένες οργανώσεις υπέρ του Νότου (pro-South), μηνύουν ομάδες μίσους που χρησιμοποιούν και αναρτούν τη σημαία, «επισπεύδοντας» την απαγόρευσή της.
Αν η σημαία του Νότου θεωρηθεί σύμβολο μίσους, τότε και η σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει επίσης να θεωρείται σύμβολο μίσους και μισαλλοδοξίας, διότι αυτή η σημαία κυμάτιζε στους ιστούς όλων των αμερικανικών δουλεμπορικών, ενώ και αυτή την σημαία ανεμίζει σε συγκεντρώσεις λευκών ρατσιστών.

Ποια είναι λοιπόν η σωστή έννοια της Starry Cross σημαίας;

Σχεδιασμένη από τον στρατηγό P.G.T. Beauregard, είναι ένα σύμβολο της Νότιας κληρονομιάς, μια κληρονομιά που περιλαμβάνει όλες τις φυλές. Διότι όχι μόνο όλες οι φυλές συνέβαλλαν στο να στηθεί και να οικοδομηθεί ο Νότος, αλλά όλες οι φυλές επίσης πολέμησαν ενάντια στους Αμερικανούς κάτω από την συνομόσπονδη σημαία μάχης. Να θυμίσουμε ότι ο συνομόσπονδος στρατός αποτελείτο από 1 εκατομμύριο Λευκούς Αμερικάνους ευρωπαϊκής καταγωγής, 300.000 έως και 1 εκατομμύριο Αφρο-Αμερικάνους, 70.000 Ινδιάνους, 60.000 Λατινοαμερικάνους, 50.000 αλλοδαπούς, 12.000 Εβραιο-Αμερικάνους και 10,00 ασιατικής καταγωγής Αμερικάνους.

[Όπως αναφέρει ο πρόλογος του βιβλίου «Ο Λευκός Ήλιος των Ηττημένων» του Dominique Venner (Εκδόσεις PATRIA), υπήρχε και ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο της ανεξαρτησίας του Νότου. Συγκεκριμένα, στις τάξεις του 10ου Συντάγματος Πεζικού της Λουιζιάνα επτά μέλη του δήλωσαν τόπο καταγωγής τους την Ελλάδα, ενώ υπήρχε ελληνικός λόχος με ογδόντα περίπου αξιωματικούς και οπλίτες από τη Νέα Ορλεάνη, μια πόλη που το 40% των πολιτών της ήταν μετανάστες. Επίσης από μία πόλη στην Φλόριντα με το όνομα New Smyrna που την δημιούργησαν κάτοικοι των μικρασιατικών παραλίων αλλά και πολλές οικογένειες σφουγγαράδων της Καλύμνου, από την ισχυρή ελληνική κοινότητα, έδωσαν και εκείνοι τον επικό αγώνα του Νότου για την ανεξαρτησία και την διατήρηση του τρόπου ζωής τους, ενάντια στην αδηφάγο πολιτική αφομοίωσης του «American way of life»].

[Όσον αφορά τους Ινδιάνους που πολέμησαν στο πλευρό του Νότου, ανήκαν στις φυλές των Τσερόκι, Τσοκτάου, Κρηκ, Τσίκασο, Σεμινόλες, Σενέκα και Σώουνι. Άλλοι, όπως οι Σιού, οι Νε Περσέ, οι Μαυροπόδαροι εξεγέρθηκαν κατά των Γιάνκηδων, χωρίς να έχουν επίσημη συμμαχία με τον Πρόεδρο Ντέιβις. Άλλοι έμειναν ουδέτεροι, αλλά μεταπολεμικά τους πήρε κι αυτούς η μπάλα (π.χ. Τσεγιέν, Αραπάχο, Ναβάχο, Ούτε). Τέλος, οι Απάτσι, πολέμησαν και τις δύο πλευρές αλλά σύντομα εγκατέλειψαν. Και πάλι, περισσότερο τα είχαν με τους Γιάνκις παρά με τους Νότιους. Όλες οι φυλές αυτές- και όσες άλλες υπήρχαν- σφαγιάστηκαν μετά τον πόλεμο του Λίνκολν ευχαριστώ τον φίλο Confederate Soldier!].

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι στο Νότο υπήρχε μια πολυφυλετική κοινωνία, η οποία και πολέμησε, όχι βέβαια για να καταπιέζεται η μαύρη φυλή ή οποιαδήποτε άλλη φυλή, αλλά πολέμησε για τα συνταγματικά δικαιώματα και την προσωπική ελευθερία όλων των ανθρώπων. Αυτοί που λένε κάτι διαφορετικό, είτε λένε ψέματα, είτε έχουν άγνοια της πραγματικής Νότιας ιστορίας.

Κάποιοι μάλιστα που πρωτοστατούν στις κινήσεις και διαμαρτυρίες κατά της σημαίας, όπως η οργάνωση NAACP των Αφρο-αμερικάνων, έχουν συμφέρον να εκτοξεύουν αντιρατσιστικές κορώνες και να αναζωπυρώνουν τις φλόγες του ρατσισμού, γιατί βλέπετε, χωρίς «ρατσισμό» χάνουν την «δουλειά» τους.
Ο πλέον ρατσιστής και λίμπεραλ Λίνκολν σκέφτονταν με παρόμοιο τρόπο. Μαζί με άλλους φανατικούς (τους λεγόμενους ‘abolitionists’) στο κόμμα του, πίστευε ότι εάν βάλει τους λευκούς και τους μαύρους τον έναν εναντίον του άλλου, θα διαιρεθεί και θα αποδυναμωθεί ο Νότος, και έτσι η κατάκτησή του θα είναι πιο εύκολη. Ευτυχώς, η προσπάθειά του Λίνκολν να δηλητηριάσει τις φυλετικές σχέσεις στο Νότο απέτυχε, η πλειοψηφία των λευκών και μαύρων κατάλαβαν το τέχνασμα και παρέμειναν πιστοί ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια και μετά το πόλεμο του Λίνκολν.

Ο Νότος πολύ πριν την έναρξη του πολέμου του Λίνκολν, το 1861, υπήρξε μια κοινωνία πολυφυλετική, χωρίς αποκλεισμούς. Οι Ινδιάνοι (Native-Americans) κατοικούσαν στο Νότο για δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν εγκατασταθούν οι Ευρωπαίοι άποικοι, και οι Μαύροι ήταν στην περιοχή που σήμερα είναι γνωστή ως Βιρτζίνια από το 1526, πολύ πριν οι Ευρωπαίοι πρόγονοι των περισσότερων σημερινών Λευκών Νοτίων καταφτάσουν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο από το 1860, το 99 τοις εκατό του συνόλου των Μαύρων είχαν γεννηθεί στην Αμερική, ποσοστό μεγαλύτερο από ό, τι των Λευκών.

Οι Ισπανόφωνοι συνέβαλαν και αυτοί στην ανάπτυξη των νότιων πολιτειών. Ο Ισπανός εξερευνητή Juan Ponce de Leon ήταν στη Φλόριντα το 1513, και το 1565 οι Ισπανοί ίδρυσαν τον Άγιο Αυγουστίνο (St. Augustine), την παλαιότερη κατοικημένη πόλη στις ΗΠΑ. Είναι αλήθεια, όπως έχει λεχθεί, ότι ο Νότος κάποτε μιλούσε ισπανικά.

Ο Νότος συνεπώς, αντίθετα με τη διαδεδομένη άποψη, δεν αποτελούσε αποκλειστικά μια «λευκή περιοχή». Το Dixie είναι ένας μοναδικός και ιδιαίτερος χώρος, που σε τομείς όπως η μαγειρική, η αρχιτεκτονική, η ενδυματολογία, η πολιτική, η μουσική, η τέχνη και η λογοτεχνικά έχουν συνεισφέρει όλες οι φυλές.
 
Η συνομόσπονδη Σημαία μάχης δεν είναι συνεπώς ένα σύμβολο «λευκού ρατσισμού» ή «λευκής υπεροχής». Εκείνοι που την δημιούργησαν δεν σκόπευαν ποτέ να έχει αυτό το νόημα, και εκείνοι που πολέμησαν κάτω από αυτήν δεν σκέφτηκαν ότι έχει αυτό το νόημα. Οι απόγονοι των στρατιωτών επίσης σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των Αφρο-Αμερικάνων, ποτέ δεν την βλέπουν με αυτό τον τρόπο (βλ. βίντεο στο τέλος).

Αν μη τι άλλο, θα ήταν πιο ακριβές να πούμε ότι τη σημαία αυτή βασίζεται στις χριστιανικές αρχές της οικουμενικής αδελφοσύνης. Η έμπνευση για τον σχεδιασμό αυτής της σημαίας ήταν οι χριστιανικοί σταυροί της σημαίας της Μεγάλης Βρετανίας (Σταυρός Αγίου Γεωργίου), της σημαίας της Σκωτίας (Σταυρός Αγίου Ανδρέα) και της σημαία της Ιρλανδίας (Σταυρός Αγίου Πατρικίου).

Εν ολίγοις, η συνομόσπονδη Σημαία μάχης, ο όμορφος Southern Cross, είναι ένα έμβλημα πατριωτισμού, αυστηρού αμερικάνικου συνταγματισμού, χριστιανικής αγάπης και Νότιας κληρονομιάς. Ως εκ τούτου, είναι μια σημαία που όλοι οι Νότιοι, και όλοι οι λάτρεις της ελευθερίας*, θα πρέπει να προβάλουν με υπερηφάνεια και τιμή όποτε και όπου είναι δυνατόν.

* Να προσθέσω: και όσοι θέλουν να εκνευρίσουν την πολιτική ορθότητα!

Διάβασε:

Δες κι αυτό το κατατοπιστικό βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣΠηγή: το βιβλίο "Everything you were taught about the Civil War is wrong".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου