Άρθρα ιστορικού περιεχομένου για τις Συνομόσπονδες Πολιτείες της Αμερικής (C.S.A. 1861-1865) που δημοσιεύονται στο ιστολόγιό μου Κόκκινος Ουρανός


Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

H. K. Edgerton: Ο πιο παθιασμένος υποστηρικτής της σημαίας του Νότου είναι μαύρος!


Ο H. K. Edgerton χαλάει την «σούπα» της ‘πολιτικής ορθότητας’ των «αντιρατσιστών» στις ΗΠΑ και της διαχρονικής προπαγάνδας του Χόλυγουντ και των κατεστημένων media.

Ο Η. Κ. Edgerton είναι ένας Αφροαμερικανός ακτιβιστής που υπερασπίζεται με πρωτοφανές πάθος τη νότια κληρονομιά. Είναι ένας από τους λίγους Αφροαμερικάνους που ανήκουν στην οργάνωση Sons of Confederate Veterans’. Συχνά έχει εξέχουσα θέση σε εκδηλώσεις υπεράσπισης της συνομόσπονδης σημαίας. Συχνά αποκαλείται "νότιος φιλόσοφος".

Ο Η. Κ. Edgerton υπήρξε πρόεδρος στην Asheville, του παραρτήματος της NAACP (Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ανθρώπων) της Βόρειας Καρολίνας, της γνωστής οργάνωσης των μαύρων της Αμερικής.

Ο Edgerton γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βόρεια Καρολίνα.

Κάποια εποχή ο Edgerton εργαζόταν για τη βελτίωση των φυλετικών θεμάτων μέσω του παραρτήματος του NAACP, όταν εξελέγη πρόεδρος.

Η NAACP δεν του συγχώρησε αυτές τις ενέργειες και τον Δεκέμβριο του 1998, τον έδιωξαν από την οργάνωση.

Σε μια συνέντευξη του 2000, ο Skip Alston, εκτελεστικός διευθυντής της NAACP της Βόρειας Καρολίνας εξέφρασε την απορία του σχετικά με την «αλλαγή» του Edgerton. Ο Alston είπε ότι τον θεωρεί "αληθινό ακτιβιστή που υπερασπίζεται αυτό που θεωρεί σωστό. Αλλά συχνά αναρωτιέμαι τι ήταν αυτό που τον έκανε να κάνει τέτοια πράγματα."

ΣύνδεσμοςΟ Edgerton έχει μια προσωπική ιστοσελίδα, την SouthernHeritage411.com, όπου εκφράζει τις απόψεις του για τη νότια κληρονομιά. Εκεί ισχυρίζεται ότι ο «εμφύλιος» πόλεμος δεν είχε να κάνει με το θέμα της δουλείας.

Έχει κάνει πολλές ακτιβιστικές πορείες μόνος του : το 2002 περπάτησε από τη Βόρεια Καρολίνα μέχρι το Τέξας για να ευαισθητοποιήσει τους νότιους για την κληρονομιά τους. Τον Ιανουάριο του 2009, περπάτησε από τη Βόρεια Καρολίνα μέχρι την Ουάσιγκτον (!), επιδιώκοντας την "επίσημη αναγνώριση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την σημαία του Νότου ως σύμβολο της νότιας κληρονομιάς" από τη νέα κυβέρνηση Ομπάμα..

«Η πορεία που ονομάστηκε The March Across Dixieήταν κάτι που κανείς άλλος δεν είχε κάνει ποτέ’, λέει ο Edgerton - «ένας μαύρος με μια στολή νοτίου στρατιώτη. Υπήρχαν μαύρα παιδιά που έρχονταν και φωτογραφίζονταν μαζί μου και τη σημαία μου. Αυτό αντήχησε σε όλο το Νότο: αυτή είναι η νότια πατρίδα μας... "

Ο Edgerton είναι παθιασμένος με το να τιμά εκείνους που πολέμησαν για τη συνομοσπονδία, μαύρους και λευκούς, και Αφρο-Αμερικάνους «που πήγαν στον πόλεμο μαζί με τα αφεντικά τους» και άλλοι υπηρέτησαν ως μάγειρες, άλλοι ως πεταλωτές, ενώ υπήρχαν και εκείνοι που πήραν τα όπλα. "Υπήρχε μια αγάπη μεταξύ του μαύρου και του λευκού στο Νότο που ξεπέρασε τα δεσμά της δουλείας," λέει. «Ήμασταν οικογένεια».

Εδώ μιλάει στο δημοτικό συμβούλιο του Lexington της Virginia υπερασπιζόμενος τη σημαία του Νότου. Προσέξτε το μπλουζάκι του!

Διάβασε: Μαύρος φοιτητής υπερασπίζεται την σημαία των Νοτίων. «Είναι σύμβολο υπερηφάνειας, όχι μισαλλοδοξίας».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου